Nadia Geerts. Stillbilde: YouTube.

Den belgiske høyskolelæreren, forfatteren og sekulære aktivisten Nadia Geerts har i tre måneder vært gjenstand for massive trusler og fornærmelser etter at hun hedret Samuel Patys minne i en Facebook-post.

Geerts, som underviser i filosofi ved Haute École Bruxelles-Brabant (HE2B), frykter for sitt liv og vurderer å slutte som lærer, skriver Le Soir.

Det var ikke lenge etter det bestialske halshuggingsdrapet på Paty, den franske læreren som hadde vist frem Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet, at Nadia Geerts skrev «Je suis Samuel Paty» på et HE2B-forum på Facebook.

Reaksjonene lot ikke vente på seg: Geerts ble straks beskyldt for rasisme og «islamofobi» av studenter ved høyskolen. Beskyldningene fortsatte i et slikt omfang at hun overveier å droppe filosofikurset hun foreleser i, skriver Valeurs Actuelles.

På sin egen blogg, hvor hun spør seg om den fysiske sikkerheten hennes er garantert med denne bølgen av hat og trusler, uttrykker Geerts stor skuffelse over ledelsen ved HE2B, som aldri har støttet henne moralsk i sin gest mot Samuel Paty, og i to og en halv måned unnlot å foreta seg noe med truslene mot henne.

En gruppe muslimske slørforkjempere ved høyskolen er spesielt aktive på Facebook-sider knyttet til institusjonen, der religiøse markører nylig er blitt akseptert – noe Geerts beklager. Det er jeg som anses for å være den onde nå, konkluderer hun.

Med Samuel Patys grusomme endelikt i friskt minne legger hun til: Med timeplanen min vet alle studentene hvor jeg er og når, og denne informasjonen kan lett meddeles noen med ondt i sinne.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂