Ett år etter at koronapandemien traff landet er det færre intensivplasser ved norske sykehus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Da koronapandemien traff Norge for ett år siden, var det 289 intensivplasser på norske sykehus. Nå er antallet 278, skriver Aftenposten.

Tallene har avisen selv hentet inn fra de regionale helseforetakene.

Ifølge Aftenposten har norske myndigheter i over 29 år blitt advart om manglende intensivkapasitet. Og den offentlige debatten har da også i stor grad dreid seg om det er nok intensivplasser, intensivsykepleiere og respiratorer.

I «Helsedirektoratets anbefalinger om håndtering av covid-19 per 24. mars» fra i fjor, står det at intensivmiljøene har selv kartlagt antallet intensivplasser i Norge til 289. Ett år senere er det altså elleve færre plasser.

I en krisesituasjon kan antallet imidlertid oppskaleres til 951, noe som er noe bedre enn på samme tidspunkt i fjor, da antallet var beregnet til å kunne økes til 925 i en «ekstrem situasjon».

 


 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.