Alt kan skje i politikken. Det bevitnet vi torsdag da Siv Jensen trakk seg som partileder for Frp. Under et døgn senere ble hun gjort til Norges heltinne i politikken, ja til og med venstresidens tilhengere setter Jensen på en pidestall.

De som skrek «Morna Siv!» vrir seg nå i smerte over at Jensen nå åpner døren for endring. Enkelte partimedlemmer er redde for en masse-utmeldelse av liberalistiske medlemmer, noe som kanskje vil bety enden på partiet – ettersom Jensen selv sørget for å kvitte seg med den konservative fløyen åtte uker tidligere.

Men det er ikke bare i Norge det skjer.

Kong vinter stormer videre både på det europeiske og det amerikanske kontinentet, men nå feier snøen over Morskva og kulden setter inn i Kina. Vinteren har vist hva den kan, uavhengig av hva selverklærte klimasjarlataner vil at du skal tro. Hvordan takler sjarlatanene det?

Mens Norge stadig forsøker seg på en første plass i klimaklassen, gjør Sverige et forsøk på å være best på innvandring. Dessverre må Sverige nøye seg med en andre og tredjeplass på verdens og EUs innvandringsstatistikk, og mens Sverige åpner hjertet for fler i 2021 står Frankrike ganske alene i kampen mot islam i Europa.

Hvordan dette skal gå, ønsker ikke politikere å ta innover seg. Forsvaret politikere og andre som vil skjermes for sannheten bruker når de møter motstand til egen idealisme er å klassifisere alt som «konspirasjonsteorier». Det har nå gått så langt at Espen Barth Eide indirekte klassifiserer seg selv som en konspirasjonsteori.

Journalist og forfatter Kent Andersen og journalist Rebecca Mistereggen tar oss gjennom ukens hendelser og dypdykker i klima, norsk politikk og islam. Et av seernes innsendte dikt står også på menyen. Bon apetitt!

Se helgesendingen som premierer på YouTube og Rumble kl 22. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en og en halv time senere og som podkast på PodBean.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂