Ole Gunnar Solskjær er lei nettrollene. Foto: Andy Rain/Pool via AP / NTB

På pressekonferansen foran søndagens kamp mot West Bromwich benyttet Ole Gunnar Solskjær anledningen til å snakke om nettrollene som har vært i vinden den siste tiden, melder NTB.

– Med all den rasismehetsen den siste tiden er det for meg såre enkelt. Hvis du ikke kan gi bevis for hvem du er, bør du heller ikke få opprette en konto i sosiale medier. Samtidig vil det være mye enklere å straffe disse nettrollene som ikke har noe bedre å gjøre, sa Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen fredag.

Solskjær forteller at spillerne hans ikke lar sine prestasjoner påvirkes av kritikken og hetsen. Marcus Rashford, som er en pådriver i kampen mot rasisme i fotballen, kan trøste seg med en årslønn på godt over 100 millioner kroner. Franskmannen Paul Pogba, som ikke har vært like profilert i rasismedebatten, tjener godt over 150 millioner kroner i året.

Har «strukturell rasisme» skylden for at det er få innvandrere i idretten?

Solskjær var ikke like ivrig da hans nye stjernespiller Edinson Cavani ble utestengt for å ha skrevet negrito i en vennligsinnet kommentar til en supporter på sosiale medier. Dette til tross for at begrepet brukes som et vennskapelig uttrykk i Cavanis hjemland Uruguay.

Svært mange stiller spørsmålet på sosiale medier: Ville Solskjærs tidligere sjef Sir Alex Ferguson sviktet sin egen spiller på denne måten? Hvordan ville Jürgen Klopp ha reagert i en lignende situasjon?

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂