I lys av bekymringsmeldingene om den mentale helsen blant unge og med utsiktene til fortsatte nedstengninger, er det stadig flere som setter spørsmålstegn ved de koronabekjempende tiltakene som iverksettes av europeiske myndigheter – med sikte på å redde livene til i hovedsak svært gamle mennesker.

Flere runder med nedstengning nå er ikke rett, mener den franske journalisten og essayisten François de Closets, som blant annet har arbeidet for Agence France-Presse (AFP), L’Express og TF1.

Under en morgensending på RMC onsdag sa de Closets, som selv er 87 år gammel, at de unges liv er viktigere enn de gamles.

Det spiller ikke all verdens rolle hvor mye lenger jeg selv lever, barnebarna mine derimot… sier han. Når du nærmer deg slutten på livet, har det ikke den samme prisen som hos en ungdom på 20 år, som har mesteparten av livet foran seg, mener de Closets.

87-åringen sier at han ikke sitter med alle svarene på problemene, men tenker høyt om at de eldre i risikogruppen over 75 år som ønsker det, kan selvisolere. Dette ville han også være rede til selv, sier de Closets.

Er det rett å ødelegge de unges liv for å redde folk over 80 år? spør de Closets retorisk. 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂