John Roger Lund i Oslo politidistrikt enhet øst på folkemøte på Mortensrud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Advokat Alexander Greaker sier han har flere klienter som bærer skuddsikker vest mens de går rundt i Oslo, fordi de er redde for å bli skutt.

NTB forteller at Oslo-politiet den siste tiden har brukt store ressurser på å etterforske hvem som skjøt og drepte 20 år gamle Hamse Hashi Adan utenfor Lofsrud skole på Mortensrud.

Ved siden av den omfattende drapsetterforskningen har politiet aksjonert mot flere personer i et miljø som er tilknyttet Mortensrud, skriver TV 2.

Det innvandrertette Mortensrud er kjent som et av Norges mest «belastede» områder og har gjentatte ganger vært i mediene i forbindelse med gjengoppgjør og vold. Document har omtalt dette tidligere:

Les også (saken forsetter under artikkelen):

Et rop om hjelp fra Mortensrud: – Som en mafiafilm

Denne utviklingen fikk et grufullt klimaks i forbindelse med skyteepisoden som nylig tok livet til Hamse Hashi Adan.

Ifølge kanalen er fem unge menn pågrepet og varetektsfengslet i denne saken i løpet av den siste uken, siktet for våpenlovbrudd. I en av kjennelsene heter det:

«Retten viser for øvrig til opplysninger om at det etter drapet på Lofsrud i begynnelsen av oktober i år er en anspent situasjon i flere miljøer».

Advokat Alexander Greaker er forsvarer for en 18-åring som ble fengslet mandag. Hans klient erkjenner våpenoppbevaring.

– Han har vært redd for sitt eget liv, sier Greaker på spørsmål fra TV 2 om hvorfor klienten har båret våpen.

Advokaten sier han også har flere klienter som har valgt å ta på seg skuddsikker vest av samme grunn. Det er tilsvarende utvikling man i de senere år har sett i en del svenske byer, der blodig gjengkrig med skytevåpen har forekommet en rekke ganger.

Leder John Roger Lund i enhet Øst i Oslo politidistrikt understreker overfor TV 2 at de vil fortsette å slå hardt ned på at folk bærer skytevåpen i det offentlige rom, uavhengig av om folk føler seg redde.

– Det finnes andre måter å trygge seg på enn ved å gå rundt med skytevåpen i det offentlige rom. Det slår vi hardt ned på, sier Lund.

Les også: 

Hamse Hashi Adan (20) ble drept på Mortensrud

Høstens viktigste bok, bestill den nå: 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.