Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke. Adan ble skutt 7. oktober og døde av skadene dagen etter.

I samråd med avdødes familie og deres bistandsadvokater går politiet mandag ut med navn og bilde av mannen som ble skutt og drept på Mortensrud.

Adan skal ha blitt skutt flere ganger.

Politiet etterforsker saken for fullt med store ressurser. Foreløpig er ingen siktet og pågrepet for handlingen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Familien har tidligere gitt uttrykk for at de tror sønnen var et tilfeldig offer.

– Foreldrene er sønderknust og skjønner ikke hvordan deres sønn så meningsløst ble drept. Han har ikke gjort noe de vet som skulle sette ham i en risikosone, og det synes å være en tilfeldig gutt som er rammet, har John Christian Elden oppgitt til VG. Elden bistår familien til den avdøde 20-åringen, sammen med sin kollega Farid Bouras.

Syv skutt på syv uker, men Oslo-politiet beroliger: – Vi er langt fra svenske tilstander

Ifølge vitner ble det løsnet flere skudd. Minst ett av disse traff Adan, som ble fraktet til Ullevål sykehus med svært kritiske skader. Fredag morgen ble han erklært død.

– Vi vet ikke hvorfor nettopp han ble skutt. Det er for tidlig å si om det var målrettede skudd mot ham, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Document søndag.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.