Politi på stedet etter at to menn er funnet skutt på Trosterud i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

To menn ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i et boligfelt på Trosterud i Oslo 25. august. To måneder senere er ingen pågrepet i saken. Dette er en av mange skyteepisoder i Oslo i senere tid.

NTB melder om saken, og forteller at dette er én av en rekke skyteepisoder som har rammet hovedstaden i høst.

I alle de andre skyteepisodene sitter det siktede personer i politiets varetekt, men ikke i Trosterud-saken, skriver TV 2.

I løpet av de to månedene som har gått, har politiet pågrepet to ulike gjerningsmenn i saken som senere ble løslatt etter at mistanken ble svekket. Drapsforsøkene er fremdeles uoppklarte.

– Jeg kan si at vi har navn på blokka og at det jobbes med, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til TV 2.

Uoppklarte saker av denne karakter sliter på politiet og skaper utrygghet i samfunnet.

Men i andre av sakene har politiet lykkes bedre med etterforskningen:

20 år gamle Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt på Mortensrud i Oslo tidligere denne måneden. En mann i 40-årene er pågrepet, men to brødre er etterlyst internasjonalt, hvorav den ene pekes på som mulig hovedmann, ifølge politiet.

Senest mandag denne uka ble en ung mann skutt i magen like ved Stovner politistasjon i Groruddalen. En mann i 20-årene er pågrepet.

Les også:

Syv skutt på syv uker, men Oslo-politiet beroliger: – Vi er langt fra svenske tilstander

 

Bestill gode bøker hos Document:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.