(AP Photo/Frank Augstein/NTB)

Tyske medier er svært misfornøyde med EUs byråkratiske og langsomme tempo for å skaffe vaksiner til medlemslandene. Mens Storbritannia godkjente og bestilte vaksiner tidlig, så har EU blitt hengende etter. EU brukte mange måneder på å få summet seg til å bestille vaksiner.

Over 7 millioner briter har fått minst en dose av covid-vaksine, mens Tyskland ikke engang har fått vaksinert 2 millioner. Selv Tyrkia gjør det bedre enn de fleste EU-landene.

The UK is vaccinating its population at one of the fastest rates in the world, and has jabbed more than any other country in Europe - leading to heavy criticism of the EU's jab roll-out and accusations of vaccine theft from Brussels

Vaksinerallyet handler om mer enn bare å beskytte befolkningen mot viruset; det forteller også om når landene kan normalisere livet og økonomien.

De kritiske tyske avisene kaller dette for den «beste reklamen for Brexit». Den respektable Die Zeit fnøs på forsiden og skrev at «EU handlet langsomt, byråkratisk og proteksjonistisk… og hvis noe går galt, så er det alle andres feil».

Journalistene i Bild er heller ikke imponert. Om Von Der Leyen skriver de: «Hun sier: «Vi vet at det ikke er noen tid å miste i en pandemi», men hva hun mener er» vi har kanskje kastet bort tid, men det vil vi aldri innrømme». I mellomtiden fortsetter Brexit-britene å motta fulle leveringer.»

Begge avisene siterte en ansatt fra vaksineprodusent AstraZeneca, som sa: ‘Jeg forstår Brexit litt bedre nå.’

 

Daily Mail

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂