Nytt

Londons ordfører Sadiq Khan tar til orde for en ny folkeavstemning om Brexit. Labour-politikeren frykter at Storbritannia blir kastet ut av EU uten en avtale.

I en spalte i avisa Observer skriver Khan at statsminister Theresa Mays konservative regjering framstår uforberedt.

Dersom britene ikke klarer å bli enig med Brussel om en skilsmisseavtale, kan det føre til at 500.000 arbeidsplasser går tapt, mener Khan.

– Jeg tror ikke May har mandat til å gamble så åpenbart med økonomien og folks levebrød, sier Khan.

Før den første folkeavstemningen i 2016, drev Khan valgkamp for å bli værende i EU. Som London-ordfører spiller han ingen direkte rolle i Brexit-prosessen, men han regnes som et svært innflytelsesrikt medlem av Storbritannias politiske klasse.

Han mener en eventuell avtale med EU må legges fram for folkeavstemning. Alternativt bør britene få stemme over om de skal gå ut av EU uten en avtale, eller bli i unionen.

Theresa May har avvist alle krav om noen ny folkeavstemning. EUs sjefforhandler har sagt at partene senest må ha en avtale klar i november hvis den skal være på plass når Storbritannia etter planen forlater EU 29. mars 2019.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.