Arrangørene av den hittil største anti-Brexit demonstrasjonen sier at rundt 670.000 deltok i lørdagens protestmarsj mot Brexit. Londons borgermester, Sadiq Khan, sa at dette var en «demonstrasjonsmarsj for fremtiden» for unge briter, inkludert de som var for unge til å stemme i folkeavstemningen om EU i 2016.

Det er flere som hevder at hvis man bare venter tre år så vil et stort nok antall eldre briter som stemte for Brexit ha dødd av alderdom og at dette vil tippe vektskålen for å bli i EU allikevel. Men de glemmer nok å ta hensyn til at det var en lav prosentandel av de unge som stemte under folkeavstemningen i 2016. Det er dermed ikke gitt at de ville greid å mobilisere de yngre nå heller.

Og andre stemmer sier at på langt nær de aller fleste fremdeles ikke har skiftet mening om Brexit, om det så er for eller imot. Ifølge Financial Times sier 99 % av de over 55 år som stemte for Brexit at de ville ha gjort det igjen. Noen av de yngre velgerne er derimot på gli mot å ville bli i EU.

Men Theresa May forsikrer nasjonen om at det ikke blir noen ny folkeavstemning. Velgerne har talt og det er slik demokratiet fungerer.

Daily Mail

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.