Nigel Farage leder det nye brexit-partiet Brexit Party. Ifølge en analyse basert på meningsmålinger ligger partiet an til å få 29 prosent av stemmene fra britiske velgere til valget på nytt EU-parlament. Foto Simon Dawson / Reuters / Scanpix

EU-motstander Nigel Farages nye Brexit-parti er ventet å 29 prosent av stemmene i det britiske EU-valget, ifølge målinger.

Farages nye brexit-parti, som heter The Brexit Party, ligger an til å vinne 29 prosent av stemmene i valget 23. mai, ifølge en såkalt «poll of polls» som Financial Times har gjennomført.

Årsaken til den høye oppslutningen er at over halvparten av dem som stemte på De konservative i det britiske valget i 2017, sier de har planer om å stemme på Farages nye parti denne måneden, ifølge analysen som er basert på flere målinger.

Over to tredeler av de tidligere konservative velgerne planlegger å gi sin støtte til andre partier i valget på EU-parlament. EU-vennlige konservative sier de vil stemme på de tre brexit-motstandspartiene Liberaldemokratene, De grønne og det nye partiet Change UK.

Det største opposisjonspartiet, Labour, er ventet å miste 13 prosent av sin oppslutning fra 2017-valget, i hovedsak fordi velgere hopper over til Farages brexit-parti og til hans rivaliserende UK Independence Party (UKIP).

Farage var leder for UKIP fram til juli 2016, like etter at Storbritannia i en folkeavstemning stemte for å forlate EU.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂