Nytt

Labour Party Conference. Labour leader Jeremy Corbyn attending the Labour Party Faiths reception organized by Islamic Relief on the third day of the Labour Party annual conference at the Brighton Centre in Brighton. Picture dated: Monday September 23, 2019. Photo credit should read: Isabel Infantes / EMPICS Entertainment. URN:45538287

Det britiske opposisjonspartiet Labour vil inntil videre stille seg nøytralt til hva britene bør stemme i en ny folkeavstemning om brexit.

Under en avstemning på partiets landsmøte i Brighton mandag ble partiets brexit-strategi behandlet.

Delegatene stemte for løsningen som partileder Jeremy Corbyn ønsket seg: At partiet inntil videre fortsatt vil stille seg nøytralt til hva britene bør stemme i den nye folkeavstemningen som Labour ønsker seg.

Et forslag om å ta tydelig stilling og kjempe for å bli værende i EU, ble nedstemt.

Labours plan innebærer dermed at partiet ikke vil ha noe klart syn på brexit i valgkampen fram mot parlamentsvalget som ventes å bli holdt i løpet av noen måneder.

Hvis Labour vinner valget, vil det bli startet nye forhandlinger med EU i håp om å oppnå en ny og bedre brexitavtale. Deretter vil det bli fastsatt en dato for en ny folkeavstemning hvor britene skal velge mellom brexit basert på den nye avtalen, eller å forbli i unionen.

Først på dette tidspunktet skal Labour holde en konferanse for å avgjøre hva partiet skal anbefale britene å stemme i folkeavstemningen.

På landsmøtet mandag var det noe forvirring rundt resultatet av voteringene om brexit, og noen delegater ba om at stemmene måtte bli telt på nytt.