Panikken har fått overtaket. Theresa May fikk ikke så lang forlengelse som hun ønsket seg. EU har gitt Storbritannia kun to uker og ikke tre måneder som parlamentet håpet på. For hva vil vel endre seg bare tiden forlenges? Det er ikke flertall for en en hard Brexit i parlamentet og speakeren har sagt at det er uaktuelt å stemme over den samme avtalen for tredje gang. Så da må den pakkes inn: Theresa May vurderer å la Underhuset stemme over sju ulike Brexit-alternativer neste uke, ifølge Sky News.

Her er alt fra å bli i EU (trekke artikkel 50) til å gjennomføre en ny folkeavstemning. Det siste er allerede nylig nedstemt i parlamentet.

Den fremforhandlede Brexitavtalen som parlamentet har sagt at de ikke vil ha, er med som et av alternativene. I tillegg har vi denne avtalen kombinert med medlemskap i EUs tollunion (dette har heller ikke vært populært blant representantene) til å gå enda lenger: Å kombinere den forhandlede avtalen pluss tollunion pluss tilgang til EUs indre marked. Nå er vi kommet frem til en Brexit som er så «light» at det ikke er verdt bryet med å forlate EU, vil britene si.

Det siste alternativet er å forlate EU uten noen som helst avtale.

En smørbrødliste av dimensjoner som illustrerer hvor splittet parlamentet er i Brexit-saken. Alt fra å bli værende til å dundre ut uten avtale!

Folk flest er møkk lei hele Brexit. «Just get on with it», mumles det oppgitt på puben. Men den politiske krisen er nærmest total og paralyserer hele parlamentet.

Det hadde selvsagt gått mot nyvalg, hadde det ikke vært for at folk er vettskremte for å gi kommunist Corbyn tittelen som statsminister. Man klynger seg til Theresa May og avviser samtidig alle hennes forslag. Hun stemte jo selv imot Brexit ved valget.

Britene kommer aldri til å få noen gunstig skilsmissedeal fra EU. Da kunne jo andre land finne på å gjøre det samme.

Farsen fortsetter.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!