En mann blir vaksinert mot koronaviruset med Pfizer-BioNTech-vaksinen i Givat Zeev utenfor Jerusalem den 1. februar 2021. Foto: Oded Balilty / AP / NTB.

Foreløpige forskningsresultater fra Israel viser at det var 94 prosent færre symptomatiske koronatilfeller blant vaksinerte, inkludert for dem over 70 år.

Den pågående studien, som skal slippe flere resultater i de kommende ukene, har kartlagt 1,2 millioner medlemmer i helseorganisasjonen Clalit. Halvparten hadde blitt vaksinert med Pfizer-vaksinen, mens den andre halvparten ikke hadde blitt vaksinert i det hele tatt.

I gruppen som var vaksinert, var det 94 prosent færre symptomatiske covid-19-tilfeller, og 92 prosent færre fikk alvorlig sykdom, ifølge avisen Haaretz.

Samtidig var vaksinen like effektiv i alle aldersgrupper, inkludert for dem over 70 år.

De uvaksinerte som er med i forskningsprosjektet, er nøye utvalgt. Hver person skal på en rekke kriterier være lik en som er i den vaksinerte gruppen.

3,8 millioner israelere har allerede blitt vaksinert med første dose, mens 2,4 millioner har fått begge. Israels innbyggertall er ni millioner mennesker, og landet har begynt å lette på den tredje nasjonale nedstengningen. Myndighetene tar sikte på å vaksinere alle over 16 år innen utgangen av mars.

(©NTB) 

Kjøp «Prosessen mot Israel» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂