Israel er et av verdens mest gjennomvaksinerte land, og selv om fire millioner israelere allerede har fått sin tredje dose, vil nå landet vaksinere barn ned til fem år, for å stoppe en ny infeksjonsbølge.

Barn mellom 5 og 11 år har begynt å få tilbud om koronavaksine i Israel, som et av få land i verden. Landet prøver å stanse en ny smittebølge.

Om lag halvparten av nye smittetilfeller i Israel skjer blant barn under 11 år, ifølge statsminister Naftali Bennett. Han kaller det som rammer landet en «barnebølge.»

Israel har ligget i front under hele vaksineringsprosessen, og var blant de første landene til å begynne med oppfriskningsdoser i sommer.

Landet hadde begynt å vaksinere barn mellom 12 og 17 år allerede, men bestemte seg nylig for å senke alderen ytterligere, etter anbefalinger fra israelske forskere.

Om lag 62 prosent av den israelske befolkningen er fullvaksinert og 67 prosent har fått minst dose, noe som gir en lavere vaksinedekning enn Norge der tallene er 69 og 77 prosent. (NTB)

Til tross for at mer enn halvparten av landets innbyggere nå har fått sin tredje vaksine-dose, og til tross for at også internasjonale studier viser at vaksine-effekten avtar raskt, velger landet nå å vaksinere barn.

The Pfizer-BioNTech vaccine against Covid-19 loses considerable effectiveness six months after the second dose, according to new Israeli research published in the New England Journal of Medicine. (Times of Israel)

4 million Israelis have received third vaccine shot, Health Ministry says 

Les også:

– Covid er ikke ebola

Nakstad: Mange har nok overvurdert vaksinens effekt mot smitte


Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.