Professor of geriatrics Pierre Jouanny receives a dose of the Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine at the at the Champmaillot nursing home in Dijon, central France, Sunday Dec. 27, 2020. France is starting its first vaccinations Sunday against the coronavirus at a nursing home northeast of Paris, in one of France’s poorest regions. (Philippe Desmazes/Pool Photo via AP)

Kun fire av ti franskmenn sier at de vil vaksinere seg mot koronaviruset, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen blir offentliggjort samtidig som bekymringen øker for en relativt langsom start på massevaksineringen i Frankrike.

At kun fire av ti personer sier de vil ta vaksinen, betyr at Frankrike havner bak land som Russland og Sør-Afrika når det gjelder oppslutningen om massevaksineringen. I Russland er 43 prosent positive til vaksinen, i Sør-Afrika 53 prosent.

I land som Kina og Storbritannia er henholdsvis 80 og 77 prosent positive til å ta vaksinen. I USA er andelen 69 prosent, en oppgang siden oktober.

Meningsmålingen er gjort av Ipsos Global Advisor i samarbeid med World Economic Forum.

Frykt for bivirkninger er den vanligste grunnen som franskmenn oppgir for at de ikke ønsker å vaksinere seg.

Frankrike innledet i likhet med en rekke andre europeiske land massevaksineringen mot covid-19 søndag. Men færre enn 100 mennesker er blitt vaksinert i løpet av de tre første dagene av kampanjen.

En talsmann for helsemyndighetene forsvarer tempoet med at det ikke er snakk om en sprint, men starten på en maraton.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.