90 år gamle Margaret Keenan ble den første i Storbritannia som ble vaksinert mot covid-19. Foto: Jacob King / Pool / AP / NTB

Massevaksinering mot covid-19 begynte tirsdag morgen i Storbritannia, det første vestlige landet som har godkjent en slik vaksine.

Den første som fikk vaksinen, var Margaret Keenan, som fyller 91 år neste uke. Hun fikk sprøyten på et sykehus i Coventry.

– Dette er den beste bursdagsgaven jeg kunne ønsket meg, sa Keenan. Hun understreket at hun føler seg privilegert som den første som får vaksinen.

I forrige uke ble Storbritannia det første vestlige landet som ga nødgodkjenning til en koronavaksine. Det var vaksinen som er utviklet av selskapene Pfizer og Biontech som ble godkjent.

Tidligere har enkelte grupper innbyggere i Russland og Kina fått vaksiner som befinner seg i et tidligere stadium av utviklingsprosessen.

I Storbritannia er planen at de første 800.000 vaksinedosene skal gis til personer over 80 år som enten er innlagt på sykehus eller har avtalt legetime, og til ansatte ved sykehjem.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.