Nigel Farage ledet an i kampen for Brexit, nå vil han kjempe mot korona-nedstengningene. Fotomontasje: The Brexit Party

– Regjeringen har mistet kontakten med en nasjon delt mellom de livredde og de rasende. Debatten om hvordan man skal svare på COVID, blir enda mer giftig enn den over Brexit, sier Nigel Farage, som nå relanserer Brexit-partiet under navnet Reform UK.

Farage mener statsminister Boris Johnson har skremt Storbritannia til å underkaste seg COVID-19, og at regjeringen har sløst vekk skattebetalernes penger ved å holde håpet om en «mirakuløs» vaksine levende.

Lørdag kveld varslet Boris Johnson full nedstengning i Storbritannia fra og med torsdag denne uken.

– Dette er tidspunktet for å handle, fordi det ikke er noe alternativ, sa Johnson i en tale fra Downing Street lørdag kveld.

Nedstengingen han kunngjorde, omfatter blant annet barer, restauranter og butikker som ikke er vurdert som uunnværlige. Arbeidsplasser kan holdes åpne så lenge de ansatte kan jobbe hjemmefra.

Det er bare visse unntak som gjør at briter kan forlate hjemmene sine, blant annet trening. Blant annet hårklipp og feriereiser er ikke mulig de neste ukene. (NTB)

Lørdag passerte Storbritannia en million korona-tilfeller, og antallet døde er mandag på 46.717. Det utgjør 687 døde per million, noe som er tredje verst i Europa, etter Belgia og Spania. Trenden i Storbritannia:

Oversikt over korona-relaterte dødsfall i UK, hentet fra Worldometer. 2.11.20.

 

Oversikt over korona-tilfeller i UK hentet fra Worldometer, 2.11.20.

– Beskytt de mest utsatte

Farage ønsker en målrettet politikk som beskytter dem som er mest utsatt, som syke og eldre, og han er sterkt imot at vanlige mennesker kriminaliseres for å prøve å leve normale liv, som å møte familien til jul.

– Resten av befolkningen bør med gode hygienetiltak og en dose sunn fornuft fortsette med livet. På denne måten bygger vi immunitet i befolkningen, sa han. (Reuters)

Farage er med dette på linje med hva noen av verdens fremste virologer anbefalte i The Great Barrington Declaration. Den erklæringen er nå undertegnet av over 40.000 leger og helse-eksperter fra hele verden.

Vi kommer fra både venstre- og høyresiden i politikken, fra hele verden, og vi har viet vår karriere til å beskytte mennesker. Den gjeldende lockdown-politikken fører til ødeleggende effekter for folkehelsen på både kort og lang sikt. Resultatene (for å nevne noen få) inkluderer lavere vaksinasjonsrate hos barn, forverrede utfall av hjerte-karsykdom, færre kreftundersøkelser og forverret mental helse. Dette vil føre til større overdødelighet i årene som kommer, der arbeiderklassen og yngre medlemmer av samfunnet vil bære den tyngste byrden. Å holde elever vekk fra skolen er en alvorlig urett.

Å opprettholde disse tiltakene til en vaksine er tilgjengelig vil forårsake uopprettelig skade, og de minst privilegerte blir uforholdsmessig hardt rammet.

Les og se:

Verdens fremste epidemiologer advarer mot korona-nedstengning

Kjøp julegaver til å bli klok av fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.