Politikerne snakker til innbyggerne som om de kan innskrenke og stenge ned i det uendelige. Men slik er det selvsagt ikke. Folk har en smertegrense, men politikerne synes ikke å forstå at den er ved å bli overskredet.

De menneskelige omkostningene ved covid-tiltakene begynner å bli store. Politikk handler om prioritering, men det synes ikke som om politikerne tør å si at det kanskje er på tide å prioritere mennesker i sin alminnelighet, og ikke stenge ned for å være på den sikre siden.

Kent Andersen snakker om at alle vil til himmelen, men ingen vil dø. Er det fordi det ikke er noe å dø for? Før ofret folk livet i tusentall. I dag skal det helst ikke være ofre, ikke en gang i krig. Vi har opphevet noen mekanismer som tidligere holdt menneskene i sjakk. Er det derfor pandemien treffer oss så hardt?

Da Muren falt ble historien avskaffet og vi entret et landskap der alle mennesker vil det samme og alle er like på innsiden. Det er hva politikerne forteller oss. Vi ser med våre egne øyne at det ikke er sant, men likevel dynger de på oss mer og mer.

Alt I den gode saks tjeneste: Innvandring, klima og nå covid. Det forventes at vi gjør en innsats. Men er det ikke snart nok? Ting tyder på at en god del har nådd grensen.

Orker politikere å ta det inn over seg? Orker de å ta inn over seg at unge mennesker begår selvmord?

Selv tror vi at noe gikk tapt da kirken avskaffet helvete. Man ville bare beholde det gode, himmelen.

Men å dra himmelen ned på jorden har sjelden gått bra.

Om disse tanker kretser kveldens sending.

Dagsorden premierer på YouTube og Rumble kl 21:00. Programmet blir også tilgjengelig på våre Facebook-sider og som podkast på PodBean.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂