Illustrasjonsfoto: News Øresund / Wikimedia Commons.

En 16 år gammel gutt er anholdt og arrestert for drapsforsøk på en kvinnelig lærer i 50-årene. Hendelsen skjedde ved Sis-hjemmet, et ungdomshjem i Kungälv kommune onsdag 13. januar.

Overgrepet skjedde på en tur nær hjemmet, og var ifølge aktor planlagt, skriver Dagens nyheterMishandlingen var så brutal at den kvinnelige læreren måtte kjøres med ambulanse til sykehus, ifølge Göteborgs-Posten.

– Pojken hade bett en av lärarna att gå med honom på en promenad i området som hör till hemmet. När de var utom synhåll för andra boende och personal attackerade han henne med ett i dagsläget inte fastställt metallföremål, sier aktor Frida Hörlinge til Expressen.

Hun forklarer at læreren fikk slag og spark, og at mesteparten av volden skjedde da læreren var på bakken. Gutten skal også ha brukt et «metallredskap» som våpen, ifølge politiet.

– I samband med att läraren lyckades bita pojken i handen avbröts misshandeln och pojken lämnade läraren. Hon kunde då slå larm genom ett överfallslarm som hon hade på sig, forteller Hörlinge.

Tilstanden til den kvinnelige læreren var alvorlig, men hun har det i dag «godt under omstendighetene», sier Hörlinge:

– Hon har opererats och är kvar på sjukhuset.

Gutten tilsto forbrytelsen under de første avhørene. Flere vitner er avhørt.

– Han har förklarat att det var planerat och har också gett vissa förklaringar till varför attacken skulle utföras, men det vill jag inte gå närmare in på, sier Hörlinge.

Det aktuelle ungdomshjemmet er hjem til unge mennesker som ofte har hatt kriminalitet og rusmisbruk. De får skolegang i forbindelse med oppholdet.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂