Medlemmer av DC National Guard står nær et møte i Freedom Plaza tirsdag 5. januar 2021 i Washington. Det er tillyst store demonstrasjoner til støtte for president Donald Trump onsdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

USAs president Donald Trump varslet natt til onsdag at han vil delta på demonstrasjonene som er tillyst i Washington DC onsdag, samtidig som den amerikanske Kongressen formelt skal godkjenne resultatene fra valgene som ble holdt 3. november.

Flere Republikanske medlemmer av Kongressen, både i Representantenes hus og i Senatet har varslet at de vil stemme imot en godkjennelse av valgene.

Tirsdag undertegnet President Trump et memorandum som tar sikte på å stoppe medlemmer av Antifa i å komme til byen.

President Donald Trump has signed a memorandum seeking to block the entry of individuals affiliated with the far-left movement Antifa to the United States, the White House announced on Jan. 5, saying that the violence spurred on by the group endangers the fabric of the nation.

“Antifa activists have brutally attacked our law-abiding friends, neighbors, and business owners, and destroyed historic landmarks that our communities have cherished for decades,” White House press secretary Kayleigh McEnany said in a statement Tuesday night.

“This violence and lawlessness has no place in the United States and will be called out for the domestic terrorism that it is.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂