Under Stop the Steal-rallyet i Washington 12. desember dukket BLM og Antifa opp, og Proud Boys brente et BLM-flagg for å vise at de ikke er redde. Nå er leder for Proud Boys, Enrique Tarrio, arrestert ved ankomst til Washington for å ha forvoldt skade på andres eiendom. Som om BLM har gjort annet enn å vandalisere andres eiendom. Ustraffet.

Med et slikt skritt viser politiet at de er blitt et politisk redskap, og det kan bare svekke tilliten til dem.

Svekket tillit får også medier som kaller Proud Boys for «høyreekstreme», slik NTB gjør.

Proud Boys er store gutter som ikke lar seg pelle på nesa. De finner seg ikke i at venstresiden har overtatt gatene og styrer dem med vold. Det gjør heller ikke velgerne som stemte på Trump i et valgskred 3. november.

Eliten er nervøs. Demokratene som styrer Washington, er nervøse. Onsdag 6. januar er det tillyst massedemo til støtte for Trump mens Kongressen sitter samlet for telle valgmenn. De kommer til å rope høyt.

Stemningen er spent. Demokratene har ikke bare stjålet valget, de vil også endre forfatningen, slik at USA blir en ettpartistat. Så sent som mandag sa Speaker of the House, Nancy Pelosi, at hun ville la Washington D.C. bli en delstat med to senatorer.

 

Enrique Tarrio (36), leder for den høyreekstreme gruppen Proud Boys, er pågrepet i Washington etter at et Black Lives Matter-banner angivelig ble satt i brann.

Tarrio hadde akkurat ankommet Washington fra Florida da han ble pågrepet mandag. Han er siktet for ødeleggelse av andres eiendom i Asbury United Methodist Church, en metodistkirke som i hovedsak er afroamerikansk, der han og andre angivelig satte fyr på et Black Lives Matter-banner 12. desember.

I tillegg siktes han for å være i besittelse av to våpenmagasiner som han hadde da han ble pågrepet, opplyser politiet.

Proud Boys støtter president Donald Trump og planlegger å demonstrere i Washington onsdag når Kongressen samles for å sertifisere resultatet fra høstens presidentvalg.

Trump ble kritisert for angivelig å ha vist støtte til Proud Boys etter at han i en debatt med Biden i november sa:

– Proud Boys – tre tilbake og stå klar. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂