Fire medlemmer av Proud Boys ble torsdag kjent skyldig i inngåelse av oppviglersk konspirasjon og konspirasjon med tanke på obstruksjon av en lovlig prosedyre. Dommeren nektet å flytte rettssaken til tross for at juryen består av mennesker med BLM-skilt på plenen. 90 prosent av Washington stemmer Demokratisk. Det er umulig for Trump-velgere å få en rettferdig rettssak.

De dømte risikerer 20 års fengsel for begge tiltaler.

Ingen er dømt for oppviglersk konspirasjon siden borgerkrigen, men det er en vag formulering som passer Biden-regimet.

Det kom frem mye rart under rettergangen: Føderale agenter hadde infiltrert gruppa. Disse kunne melde at det ikke forelå noen plan om å storme Kongressen, langt mindre med våpen. Men disse rapportene har aktoratet ignorert. De var interessert i maksimale straffer for å gi ammunisjon til spesialetterforsker Jack Smith som vurderer tiltale mot Donald Trump.

Smith er et råskinn som ikke skyr noe middel for å ta Trump. Han har fått det som oppdrag.

Jo hardere dom over Proud Boys, jo letere blir hans jobb.

Under rettssaken kom det frem at FBI-informanter hadde infiltrert Proud Boys i lang tid. FBI sentralt var hele tiden klar over situasjonen. Det de nå har gjort er å blåse opp situasjonen i ettertid. Men deres sak skjemmes av at FBI-informanter avslørte at de hadde ødelagt bevis som talte til de tiltaltes fordel. Dette er et brudd på føderal lov, men er likevel blitt helt vanlig under Biden: Mann bryr seg ikke om at rettferdigheten skjer fyldest, bare de tiltalte blir dømt.

Jury deliberations began April 26; the nearly four-month trial was marred by controversy including last-minute disclosures of numerous FBI informants; open hostility between the judge and defense attorneys; the accidental discovery of explosive messages between FBI agents discussing deleted evidence, a doctored report, and the surveillance of attorney-client jailhouse communications; multiple sightings in evidence of the still-uncharged Ray Epps; a convoluted appellate ruling on the legitimacy of a key charge in the case; and suspicions of a jury stalker.

Jurybehandlingen startet 26. april; den nesten fire måneder lange rettssaken ble preget av kontroverser, inkludert avsløringer i siste øyeblikk fra en rekke FBI-informanter; åpen fiendtlighet mellom dommeren og forsvarsadvokatene; den utilsiktede oppdagelsen av eksplosive meldinger mellom FBI-agenter som diskuterer slettede bevis, en bearbeidet rapport og overvåking av kommunikasjon mellom advokat og klient i fengselet; flere observasjoner som bevis på den fortsatt ikke-tiltalte Ray Epps; en kronglete ankeavgjørelse om legitimiteten til en sentral siktelse i saken; og mistanker om en juryforfølger.

Ray Epps var en av de mest iøynefallende lederne 6. januar. Han stakk seg ut allerede 5. januar da han oppfordret unge Trump-supportere til å gå inn i Capitol Hill. Ungdommene begynte å rope “fed, fed”. De luktet en provokatør. Det forhindret ikke at Epps kunne dukke opp lenge før Trump Save the Nation-møte var over og lede angrepet på sperringene.

Epps sto på FBI-listen over de mest ettersøkte etter 6. januar, men i juni var han plutselig borte. Epps er ikke tiltalt. Derimot er han blitt dullet med av New York Times og sist 60 Minutes som lot han servere en tåreperse om hvor mye han har lidd.

Hvitvaskingen av Epps forteller normale oppegående mennesker at FBI og justisdepartementet har noe å skjule. Folk tror ikke lenger på den offisielle versjonen. Det er for mye som stinker.

 

Proud Boys Guilty of Seditious Conspiracy, Other January 6-Related Offenses

Høyreekstrem leder kjent skyldig i stormingen av KongressenID: 18187982
ytterligere oppdatert
NTB-AP-Reuters
En tidligere leder for den høyreekstreme amerikanske gruppen Proud Boys er funnet skyldig i å ha planlagt angrep på Kongressen 6. januar 2021.

I tillegg til ekslederen Enrique Tarrio ble også tre andre medlemmer av gruppen funnet skyldig i en domstol i hovedstaden Washington torsdag.

De risikerer opptil 20 års fengsel for brudd på en lov som stammer fra den amerikanske borgerkrigen på 1860-tallet.

Tarrio var ikke selv i Washington da Kongressen ble stormet. Påtalemyndigheten mente at han likevel organiserte og styrte medlemmer av Proud Boys som deltok i stormingen.

Motivet var å hindre Kongressen i å godkjenne Joe Bidens valgseier, ifølge rettens kjennelse. Slik ville gjerningspersonene forhindre at Donald Trump måtte gå av som president.

Flere titall vitner har forklart seg i løpet av rettssaken, som har pågått i over tre måneder. Saken er en av de mest alvorlig som er behandlet i rettssystemet i kjølvannet av kongresstormingen. De tiltalte ble også funnet skyldig i å ha forhindret Kongressens arbeid og politiets innsats.

I mars i år ble seks medlemmer av den høyreekstreme militsgruppen Oath Keepers funnet skyldig i lovbrudd under kongresstormingen. Også de var tiltalt for «seditious conspiracy», som innebærer at de var med på å oppildne folk til å gjøre opprør.

NTB nevner ikke bruken av informanter, at disse deltok i chatter som siden ble lagt frem i retten uten henvisning til at det stammet fra informanter. Aktoratet nektet forsvaret å utspørre informantene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.