Byråene lekket for en stund siden at lederen for Proud Boys, Enrique Tarrio, har vært politiinformant. Leste man saken så man at det gjaldt narko og annen kriminalitet. Foto:Luis M. Alvarez/AP/NTB

Canada klassifiserte onsdag Proud Boys som en terrorgruppe. Proud Boys har fått mye negativ omtale av mediene siden de har brukt demonstrasjonsfriheten der BLM og Antifa har krevd kontroll over gatene. Det mener Canada er terror.

Myndighetene anklager Proud Boys for å ha ideologier som er kvinnefiendtlige, islamofobiske, antisemittiske, innvandringsfiendtlige og fundert i hvit overmakt.

– Canada vil ikke tolerere ideologiske, religiøse eller politisk motiverte voldshandlinger, sier sikkerhetsminister Bill Blair.

Canadiske myndigheter mener å vite at Proud Boys var sentrale da noen hundre mennesker tok seg inn eller ble sluppet inn i Kongressen. Amerikanske myndigheter har ikke gitt denne opplysningen:

På spørsmål om USA vil gjøre som Canada, svarer Det hvite hus’ pressesjef Jen Psaki at en gjennomgang av innenriks ekstremisme er satt i gang.

– Vi vil vente på konklusjonene derfra før vi tar noen avgjørelser, sier Psaki.

Canadiske myndigheter og AP velter seg i negative karakteristikker.

Proud Boys er en høyreekstremistisk, mannssjåvinistisk gruppe kjent for å delta i voldelige sammenstøt på politiske markeringer, skriver nyhetsbyrået AP.

Den canadiske regjeringen beskriver gruppen som en voldelig nyfascistisk organisasjon.

Terrorstempelet betyr at gruppen kan få sine midler beslaglagt.

Proud Boys-lederen Enrique Tarrio kaller stemplet for latterlig.

Tarrio anslår at det er under 1.500 medlemmer av gruppen i Canada. Han ble selv pågrepet to dager før opptøyene i Washington, siktet for å ha satt fyr på et Black Lives Matter-flagg i en historisk svart kirke i hovedstaden.

Flagget vaiet fra taket av kirken og hadde ikke noe med kirken som sådan å gjøre.

BLM  og Antifa har brent, plyndret og vandalisert amerikanske byer i månedsvis. For det har de mottatt hundrevis av millioner dollar fra Demokratene, milliardærer og store selskaper.

Trump har flere ganger villet stemple Antifa som en terrororganisasjon, men nådde ikke frem.

Forbindelsen mellom BLM/Antifa og Demokratene er tett. Under den andre presidentdebatten hevdet Biden at Antifa er en ide, ikke en organisasjon. Etter all volden ble det tatt som at Biden ikke ville ta et oppgjør med Antifa.

Antifa/BLM er Demokratenes voldelige gren.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂