Winston Churchill og Donald Trump. Foto: AP / NTB.

«I think NN really degrades public life more than anyone of any position in politics.»

Nei, NN er ikke Donald Trump, og setningen ble heller ikke uttalt av «sleepy» Joe Biden eller sitert av VG, Dagbladet, NRK, TV2, Dagens Næringsliv, Nationen, Vårt Land, Klassekampen, Bergens Tidende, Adresseavisen eller andre av de utallige mediene som på innpust suger til seg våre skattepenger, og lyver og forakter oss på utpust.

Ordene tilhører derimot Sir Edward Carson, leder av Ulster Unionist Council, og adressaten var Sir Winston S. Churchill (1864–1965).

Evelyn Waugh, en samtidig forfatter og «influenser» som ifølge Ashley Jackson («Churchill», Quercus, 2011) mislikte Churchill så sterkt at han nektet å delta i den tidligere statsministerens begravelse, uttalte at Churchill var «always in the wrong, surrounded by crooks, a terrible father, a radio personality». Det lyder kjent, var delvis riktig og allikevel totalt feil – eller uviktig, som historien har vist.

Churchill og de andre barna fra Blenheim lekte «England and France» med rakkerungene fra Woodstock på samme måte som vi lekte cowboy og indianer, og som ungene i Kairo trolig leker muslim og kristen. Churchill var som de fleste store politikere, inkludert Trump, en internasjonal fredsskaper som uten å blunke mener at fred kan bare oppnås gjennom styrke, noen ganger til og med krig.

Det begynner å bli mange troll som truer vår eksistens, både radikal islam og kinesiske kommunister. Når kommer den store bukken Bruse, og hvordan skal vi kjenne ham igjen? Ufred og kriger kommer og går, og kan ikke utelates som aktuell politikk, selv ikke i Vesten.

Forsvarssjefen: Forsvarets oppgave er å skape fred og likeverd. Nei, det er å forsvare Norges territorium. «USA-ekspert» Mjelde fra noe som kalles Nordec – visstnok en forskersammenslutning i vest – presterer å beskrive omtale av Biden-familiens transaksjoner som hysterisk. Det blir nesten som å si at når du møter en bjørn, så vil ikke bare løping, for ikke å si en taktøkning, men bare det å innse at det er en bjørn medføre merkelappen hysterisk.

Professor E. Holmes ved Universitetet i Sydney beskrev den genetiske sekvenseringen av koronaviruset sammen med professor Y-Z. Zhang ved det kinesiske universitetet i Fudan i januar 2020, men fikk ifølge Sydney Morning Herald (27. oktober) beskjed av kommunistpartiet om ikke å publisere, for å unngå panikk.

Vi lever i en tid hvor hele verden er i ferd med å kollapse både økonomisk og sosialt, og årsaken høyst sannsynlig henger sammen med – i beste fall unnfallenhet, mer realistisk fiendtlig angrep fra – det kinesiske kommunistpartiet. Kina viser aggressivitet på mange områder, mot India og Taiwan, de bygger øyer i omstridte områder og investerer i byggeprosjekter innen transport og energi i store deler av verden – i Midtøsten, Afrika og Europa, til bekymring for NATO og alle oss andre.

Det er på mange måter gått nedover med Demokratene i USA. Kennedy satte en mann på månen, Obama satte en mann på dametoalettet. Og ungene nå til dags leker hen og han. Ingenting av dette øker vår sikkerhet, tvert imot.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂