Avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor dementerer nå at to lokalaviser har anmeldt spredning av Muhammed-tegninger.

Forvirringen om Muhammed-tegningene på Røros fortsetter. Nå trekker politiet tilbake sin påstand om at to lokalaviser har anmeldt tegningene.

Politiet «ønsker å komme med en presisering» om anmeldelsen av tegningene av Muhammed som ble hengt opp på Røros, skriver avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor i en epost til lokale medier. Medier han for tre dager siden hevdet hadde anmeldt opphengning av tegningene på sine lokaler.

– Vi ønsker å presisere at redaktørene i Arbeidets Rett og Rørosnytt ikke har anmeldt forholdet til politiet, skriver Unsgård.

Flere medier siterte Unsgård på at redaktørene i Arbeidets Rett og Rørosnytt, sammen med tidligere SV-politiker Bjørn Salvesen, hadde politianmeldt forholdet.

Salvesen innkalte endog til pressekonferanse, og proklamerte at et «høyreradikalt politisk miljø» måtte stå bak:

– Det handler åpenbart om innvandring. Jeg har tilhørt et parti og tilhører fremdeles en sfære som er innvandringsvennlig. For vennlig i noens øyne. Jeg tolker det slik at det er et angrep på meg som politiker i den forbindelsen der, sa han.

PST avviser

Avsnittsleder Unsgård sa fredag også at politiet hadde involvert Politiets Sikkerhetstjeneste i saken.

Problemet var bare at ingenting av dette stemte.

– Vi har ikke hørt noe om dette fra politiet på Røros, og er ikke involvert på noen måte, sa informasjonsdirektør Martin Berntsen i Politiets Sikkerhetstjeneste til Document i går.

Mandag ettermiddag «presiserer» Unsgård at Arbeidets Rett og Rørosnytt ikke har anmeldt opphenging av Muhammed-karikaturer.

– Politiet ønsker å komme med en presisering vedrørende anmeldelsen om karikaturtegninger i det offentlig rom på Røros. Politiet har tidligere gått ut med informasjon om at alle de tre impliserte har anmeldt forholdet. Dette stemmer ikke, og vi ønsker å presisere at redaktørene i Arbeidets Rett og Rørosnytt ikke har anmeldt forholdet til politiet, skriver Unsgård i en e-post til mediene.

– Svært, svært alvorlig

Redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett sier til Fjell-Ljom at hun er veldig glad for Unsgårds presisering.

– For meg som redaktør og Arbeidets Rett som mediebedrift er det svært, svært alvorlig å bli beskyldt for å anmelde en ytring, sier Jortveit.

Document har mandag forgjeves forsøkt å få avsnittsleder Øyvind Unsgård i tale.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂