Etter at tre karikaturtegninger av Muhammad ble hengt opp i et Røros i vinterdrakt, er PST nå koblet inn. Illustrasjonsfoto: Finn.no 

Ikke før hadde politiet i Sør-Øst beklaget at de reagerte på at det ble hengt opp karikaturtegninger på Kongsberg, så er nå PST koblet inn etter at det natt til fredag ble hengt opp karikaturtegninger på Røros, melder lokale medier og HRS.

Det var avisen Arbeidets rett (betalingsmur) som først meldte om at det var hengt opp karikaturer på vinduene til avisen Rørosnytt, avisen Retten, og et butikklokale som en tidligere SV-politiker, Bjørn Salvesen, pusser opp.

Lensmannen på Røros sendte ut denne pressemeldingen:

Tre forretningssteder i Røros sentrum har natt til fredag 23.10.20 fått klistret opp en Muhammedkarikatur på sitt vindu.

Forretningene har tatt ned karikaturene og anmeldt forholdet til politiet. PST er informert om forholdet.

Det er opprettet sak, og vi kan ikke utelukke at dette har noe med drapet i Frankrike å gjøre.

Politiet har foreløpig ingen konkrete spor å gå etter. (Røros Nytt – betalingsmur)

HRS skriver dette:

Bjørn Salvesen, nå uavhengig politiker, sier at han tror det er et «høyreradikalt politisk miljø» som står bak. Salvesen kalte inn til pressekonferanse. Der sa han følgende:

– Det handler åpenbart om innvandring. Jeg har tilhørt et parti og tilhører fremdeles en sfære som er innvandringsvennlig. For vennlig i noens øyne. Jeg tolker det slik at det er et angrep på meg som politiker i den forbindelsen der, sier han.

Salvesen fortsetter slik:

– Det er en tegning som faktisk tar liv, og det er et tungt alvor i dette her. Som politiker er det uakseptabelt å få den type provokasjoner mot seg. Noen kan jo tolke det som det er jeg som har hengt dem opp, ikke sant. Og da blir det veldig alvorlig. Da er det andre som blir ganske rasende. (…) Våre nye landsmenn skal føle seg trygge og velkomne her, sier han.

Salvesen vedgår at å henge opp tegningene er lovlig, men føyer til dette: «Men i og med at disse tegningene har så mange problematiske aspekter i seg så syns jeg at det går over streken.»

Les også:

Nye Muhammed-karikaturer. Nå Røros – politi og PST er koblet inn (HRS)

Politiet på Kongsberg innrømmer at de ikke skulle ha reagert på karikaturer

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.