Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

En familiefar som hadde hengt opp tegninger av Muhammed ble oppsøkt i hjemmet av fire politibetjenter som truet ham med straffeforfølgelse, skriver rights.no.

Det var mandag mannen hengte opp Muhammed-tegninger i en by i Norge. Samme kveld stod fire betjenter fra politiet på døra og anklaget ham for å ha krenket muslimer, skriver Hege Storhaug.

Mannen, som har vokst opp i Midtøsten, undres om han må forholde seg til sharia også her – i Norge.

Han hadde reagert på drapet på Samuel Paty i Paris fredag. Mandag hengte han opp A4-kopier av Kurt Westergaards velkjente karikatur av  Muhammed med bombe i turbanen.

Mannen er selvstendig næringsdrivende og ønsker å være anonym.

– Jeg hegner om ytringsfrihet. Jeg har små barn. Er det noe jeg kan gjøre for å forsvare ytringsfriheten, for det er så få som våger å stå opp? tenkte jeg. – Min konklusjon var at risikoen i befolkningen må spres. Derfor printet jeg ut Muhammed-karikaturer og hengte dem opp – bevisst – på trafikkerte steder i byen. På kjøpesenteret, busslommer, ved kinoen, hvor det er mange som ville se dem. 21.30 samme kveld står fire betjenter fra politiet på døren. Det hele var surrealistisk, sier vedkommende til HRS.

Politiet var opptatt av at folk – muslimer – kunne føle seg støtt og krenket, sier han.

Familiefaren spurte om det ikke er lov å krenke. Politiet sa at det var det ikke, forteller han HRS.

Han fikk beskjed om at politijurist er koblet på saken, og at han måtte ta ned alle tegningene. Det nektet han. Lovbruddet han ble konfrontert med, var at han ikke hadde søkt om tillatelse til å henge opp plakatene.

– Ærlig talt, har noen på noe tidspunkt i byen blitt rettsforfulgt for å henge opp plakater uten tillatelse? spør han.

Rights.no vil torsdag be politiet i den aktuelle byen om svar på hvorfor de prioriterte denne saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.