Arbeiderpartiets hovedkvarter ved folketeaterbygningen i Oslo. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons 

Familiefaren som utstyrte Kongsberg med Muhammed-karikaturer mandag 19. oktober, fikk fire politibetjenter på døren samme kveld. Den mest fremoverlente av politibetjentene, viser seg nå å være styremedlem i Kongsberg Arbeiderparti.

Politiet, som truet med potensiell strafferettslig forfølgelse og synset mye om familiefarens bruk av ytringsfrihet, innrømmet i ettertid at de gjorde feil da de anla Kongsberg-mannen et visitt og ba ham fjerne karikaturene han hadde hengt opp.

Blant de fire politibetjentene som besøkte familiefaren, er en av dem styremedlem i Kongsberg Arbeiderparti. Mannen er aktiv i lokalpolitikken og politi av yrke. Han er også aktiv i sosiale medier, hvor han selv ytrer seg fritt om den amerikanske presidenten:

Skjermdump fra poltimannens Facebook-profil

Resett, som har vært i kontakt med Kongsberg-mannen, avslører at AP-politikeren var den mest aktive og fremoverlente blant de fire betjentene.

Til Resett forteller han at det var to av politimennene som var særlig aktive, og en som sto for «60 prosent» av det som ble sagt. Denne politimannen sa også på et tidspunkt at «vi ikke kan ha slike gærne Trump-supportere som går rundt og henger opp plakater.»

AP-politikeren, som ble kontaktet av Resett, gjemmer seg bak taushetsplikten når han bes redegjøre for hva som ble sagt i samtale med familiefaren.

– Jeg har taushetsplikt, gjentar han flere ganger og henviser til politistasjonssjefen.

Leder ved Kongsberg politistasjon, Håvard Ove Revå, ønsker heller ikke å uttale seg om saken:

– Jeg ønsker ikke å kommentere videre denne saken. Vi har beklaget, sier han, når han får spørsmål om han kjenner til politimannens politikerverv.

Familiefaren forteller selv at han ikke har mottatt noen beklagelse.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.