Regionleder i Sør-Øst politidistrikt Øyvind Aas.

Mannen på Kongsberg som fikk fire politibetjenter på døra etter å ha hengt opp Muhammed-tegninger, har fått en personlig beklagelse fra lederen av Sør-Øst politidistrikt.

Familiefaren ble oppringt av Øyvind Aas, regionleder i Sør-Øst politidistrikt, skriver HRS.

Aas sa rett ut: – Dette skulle ikke politiet ha gjort. Aas understreket at hatefulle ytringer ikke gjelder overfor historiske personer som en profet.

Beklagelsen kommer etter at justisminister Monica Mæland i dag gav politiet korreks: – Det er ikke politiets oppgave å fjerne plakater.

Aas hadde allerede beklaget politiets opptreden i saken offentlig. I dag beklaget han personlig til småbarnsfaren.

– Aas var vennlig. Han sa rett ut at politiet ikke skulle gjort det de gjorde, og han presisterte at jeg hadde loven på min side. Han beklaget på vegne av politiet. Og han klargjorde følgende: Hatefulle ytringer gjelder ikke overfor historiske personer, men overfor levende personer, forteller Kongsberg-mannen til HRS.

Aas fortalte at han har sendt et notat til hele Sør-Øst politidistrikt hvor han forklarer lovligheten ved karikaturer og islamkritikk.

Kongsberg-mannen er fornøyd.

– Nå vet folk at det jeg gjorde, og som andre også gjør nå, er lov. Dette gir folk trygghet og frihet til å ytre seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.