Tidligere justis- og beredskapsminister, nå FrPs justispolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen var skarp i sin kritikk av Kongsberg-politiets opptreden i forbindelse med karikaturtegningene en privatperson hengte opp etter drapet på den franske læreren Samuel Paty i Paris sist lørdag. Nå tar politiet selvkritikk. Foto: Berit Roald / NTB

Etter kraftig kritikk fra FrPs tidligere justisminister, Per-Willy Amundsen, tar politiet i Sør-Øst nå selvkritikk på at en familiefar på Kongsberg ble oppsøkt av politiet etter at han hengte opp karikaturtegninger av Muhammad. Det melder Laagendalsposten og HRS. Mannen har selv ikke mottatt noen beklagelse.

Det var HRS som først løftet politiets opptreden inn i offentligheten. Torsdag intervjuet Document FrPs tidligere justisminister, Per-Willy Amundsen. Han reagerte skarpt på Kongsberg-politiets opptreden.

– Det er spinnvilt, uakseptabelt. Det må stoppes. Jeg vil ikke ha ett sånt eksempel til. Dette viser hvor ville veier samfunnet er på, sier FrPs justispolitiske talsmann.

Amundsen: – Ytringsfriheten knebles fordi regjeringen har alt fokus på «hatytringer». Dette må stoppes.

Laagendalsposten, som er den lokale avisen for Kongsberg, fulgte opp saken og intervjuet både Amundsen og politiet i Sør-Øst.

I intervjuet, som er publisert bak betalingsmur, men gjengitt av HRS, har politiet kommet til at det var feil å oppsøke småbarnsfaren.

Regionleder i Sør-Øst politidistrikt, Øyvind Aas, sier rett ut at det var feil å oppsøke småbarnsfaren.

– Det er i utgangspunktet greit å bli kjent med hans motivasjon for å henge dem opp. Men det vi gjør etter det, skulle vi ikke gjort. Vi kan ikke pålegge ham å ta dem vekk. Vi skal heller ikke mene noe om hvilke ytringer som blir hengt opp, sier han og kaller det en «faktisk feil» (Utheving ved HRS).

Etter at saken ble omtalt av HRS, og så Document, har også andre medier kommet på banen. HRS siterer selv Aftenpostens artikkel:

Aftenposten, som har saken fra Laagendalsposten (betalingsmur), forteller videre dette:

Det var Human Rights Service (HRS) som først omtalte denne saken. Mannen sier han varslet Hege Storhaug i HRS om politiets opptreden. Det gjorde han fordi han mener HRS er opptatt av ytringsfrihet og «mer ærlige når det gjelder islam og innvandringspolitikk» enn norske medier.

Politiet på Kongsberg legger seg flat: Skulle ikke reagert på Muhammed-tegninger

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.