Schillerska gymnasiet. Foto: Google maps

Søndag kom det dødstrusler mot elever ved den internasjonale skolen for Göteborg-regionen (ISGR). Mandag ble det fremsatt trusler mot flere andre skoler.

Ifølge Expressen har flere skoler i Göteborg mottatt alvorlige trusler mandag. Politiet har alle berørte skoler under overvåking. Bo Drysén, utdanningssjef for både Hvitfeldtska gymnasiet og Schillerska gymnasiet, bekrefter at det er kommet trusler:

– Vi har fått en Instagrambild där man kan ana att det finns en koppling till Hvitfeldtska och Schillerska.

Politiet sier de tar truslene på alvor, men at de ikke bekymrer seg for gjennomføring:

– Vi tar hotet på allvar och jobbar oförtrutet med att få tag i en ansvarig gärningsman. I nuläget anser inte polisen att det finns någon risk att hotet verkställs. Vi känner inte att all behöver vara orolig för att gå till skolan, sier politiets pressetalsperson Hans-Jörgen Ostler.

Les også: Dødstrusler mot elever i Göteborg: Skolen holdes stengt mandag

 

Kjøp Klanen her!