Nytt

På Politiskt Inkorrekts hjemmeside kan man lese om at de grunnskolene som  har dårligst resultater i Sverige, er innvandrerskoler. På mange skoler er det under 75% av elevene som oppnår resultater som gir plass på det svenskene kaller gymnasiet. I 1998 var  det 34 skoler som havnet under 75% grensen. I år er det 107 skoler. Dette er ingen lystig lesning, og det er nærliggende å tro at fremtiden ikke er særlig lys i Groruddalen i Oslo heller.

SKOLAN Färsk betygsstatistik från Skolverket visar att många grundskolor med andelen gymnasie-behöriga elever hamnar under 75 procent. Antalet skolor som inte uppnått 75-procentsgränsen har stigit stadigt sedan Skolverket började publicera statistik i nätverktyget Siris år 1998. Då rörde det sig om 34 skolor. I år består bottenlistan av 107 skolor. 19 av dessa skolor har i princip aldrig lyckats ta sig över 75-procentsnivån sedan 1998. De flesta av skolorna finns koncentrerade till Malmö, Göteborg och Stockholm, samt i de södra delarna av Stockholms län. De ligger i några av Sveriges socialt och ekonomiskt mest utsatta områden. Utsattheten märks ibland av i skolorna genom social oro, stök och skolk bland eleverna.

Det er her man ser multikulturens sanne ansikt. Man prater om berikelse. Resultatet er forfall.

Hvor lenge vil man klare å holde på lærerkreftene på slike skoler?

https://politisktinkorrekt.info/2010/12/06/sveriges-samsta-skolor-utgors-av-invandrarelever/