Italiensk politi holder vakt utenfor rettsbygningen i Catania den 3. oktober 2020. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB.

Høringsdommer ved domstolen i Catania, Nunzio Sarpietro, har besluttet å gjennomføre nye innledende rettshøringer i straffeprosessen mot Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini, som er anklaget for frihetsberøvelse og maktmisbruk etter å ha nektet 116 migranter ilandstigning i Italia i 2019.

Den 20. november skal statsminister Giuseppe Conte, utenriksminister Luigi Di Maio og samferdselsminister Danilo Toninelli høres, og den 4. desember forsvarminister Elisabetta Trenta, innenriksminister Luciana Lamorgese og EU-ambassadør Maurizio Massari, melder La Repubblica.

Under høringen lørdag bad påtalemyndigheten i Catania som tidligere domstolen om å henlegge saken som intet straffbart forhold.

Vi lever i en tid hvor demokratiet er opphevet, kommenterer Matteo Salvini, som mener prosessen mot ham er en krenkelse av grunnloven.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.