Sakset/Fra hofta


Matteo Salvini. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix.


 

Det er ingen slagen Matteo Salvini som kommenterer den sicilianske påtalemyndighetens etterforskning av Italias innenriksminister og hans stabssjef Matteo Piantedosi for mulig frihetsberøvelse, maktmisbruk og ulovlig arrestasjon av migrantene ombord på kystvaktskipet «Diciotti» – en bruk av rettsvesenet som nokså åpenbart er politisk.

Under et arrangement med partiet sitt i Pinzolo lørdag kveld, kommenterte Salvini, som også er Lega-leder, ifølge Corriere della Sera nyheten om etterforskningen på denne måten: Det er en skam, men de kommer ikke til å stanse oss.

«Det er en skam å etterforske en som forsvarer italienerne. Det behøves en reform av rettsvesenet.»

Hundretusenvis av rettssaker kommer sterkt forsinket opp for domstolene i Italia, hvilket er til stor plage eksempelvis for næringslivet, men når den politiske motivasjonen er tilstede, kan sakene gå forbi køen.

Utsiktene til rettsforfølgelse ser ikke ut til å plage Salvini nevneverdig:

«De kan arrestere meg, men de kan ikke stanse 60 millioner italieneres vilje. De får etterforske hvem de vil. Vi har gjort det vi kan. Det er utrolig å bo i et land hvor ingen er under etterforskning ti dager etter at det falt ned en bro og 43 mennesker døde, men hvor man etterforsker en statsråd som beskytter landets sikkerhet. Det er en skam.»

Salvini ser ut til å ha vært forberedt på at rettsvesenet kunne stikke kjepper i hjulene for ham, og han opptrer med en konfronterende stil som virker gjennomtenkt og vitner om stor selvtillit.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.