Nytt

Etter å ha vært under italienske påtalemyndigheters etterforskning i forbindelse med sin håndtering av «Diciotti»-affæren, er innenriksminister Matteo Salvini av statsadvokaten i Palermo blitt siktet for frihetsberøvelse under skjerpende omstendigheter.

143 migranter måtte som kjent bli ombord på det italienske kystvaktfartøyet i ti dager innen de etter en politisk og rettslig strid fikk gå i land på havnen i Catania på Sicilia den 26. august.

Salvini kunngjorde selv siktelsen for offentligheten i en jovial og konverserende selfie-video på Facebook hvor han åpner konvolutten med forkynnelsen av siktelsen på direkten, og avslutter med å henge opp brevet fra påtalemyndigheten på veggen under et bilde på innenriksministerens kontor. Jeg har aldri vært siktet før, kommenterer han.

Salvini forteller sitt publikum sarkastisk at han anser straffeforfølgelsen som en medalje. Dette vil ikke forandre noe politisk, sier innenriksministeren, som erklærer at han har til hensikt å stå på som før, og at dette ikke vil frata ham nattesøvnen.

Det er kommet null migranter fra Libya så lenge jeg har vært under etterforskning, sier Salvini, og legger til at det er italienerne han arbeider for. Han er valgt, dommerne er ikke det. Og frihetsberøvelsen får han ikke øye på. Er det 75 av de 100 migrantene biskopene overtok, som har forsvunnet?

Innenriksdepartementets stabssjef Matteo Piantedosi, som også hadde vært under etterforskning i saken, er ikke blitt siktet, skriver Corriere della Sera.

En spesialdomstol som kun trer i funksjon for å befatte seg med straffesaker mot statsråder, har nå 90 dager på seg til å gjøre sine egne undersøkelser, innen den må avgjøre om den skal be Senatet om lov til å ta ut tiltale mot innenriksministeren.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.