Nytt

Migranter vinker etter å ha gått i land på havnen i Catania fra skipet «Diciotti» den 26. august 2018. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

I forbindelse med italienske påtalemyndigheters straffeforfølgelse av Matteo Salvini for frihetsberøvelse etter hans håndtering av «Diciotti»-affæren, vurderer 42 av migrantene som måtte bli værende ti dager ombord på det italienske kystvaktfartøyet innen de fikk gå i land, å gå til sivilt søksmål mot innenriksministeren.

Det melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Migrantene har fått rettshjelp av NGO-en som har hjulpet flere av migrantene fra «Diciotti» med transport til grensen mot Frankrike:

Kunngjøringen kom fra representanter for Baobab Experience under en pressekonferanse i Roma. «Migrantene har overlatt til advokatene som samarbeider me Baobab, å vurdere om det finnes grunnlag for å gå til sivilt søksmål under straffeprosessen og gå til privat anmeldelse av den illegitime innesperringen ombord på skipet», forklarer Giovanna Cavallo, som er ansvarlig for Baobab Experiences juridiske team.

Matteo Salvini kommenterer selv nyheten på denne måten:

«42 innbilte flyktninger er rede til å anmelde meg. Jeg anser dette som 42 medaljer til! Festen er slutt, heretter er det italienerne først!»

Denne episoden av «Diciotti»-farsen er såvidt vites uten sidestykke i de juridiske kapitlene av den pågående migrasjonssagaen, men finner en slags parallell i fantasien – nærmere bestemt prosessen mot kaptein Notaras i Jean Raspails roman De helliges leir (hvor den rettsforfulgte riktignok hadde rent migranter i senk).

 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.