Nytt

Samira Laouni. Stillbilde: Sociologie de l’intégration / YouTube.

Den canadiske delstaten Quebec vedtok i 2019 en lov som forbød bruk av religiøse symboler som hijab, kippa og turban for en rekke offentlige ansatte, blant annet politi, lærere og dommere. Muslimer mente loven er «islamofobisk» og diskriminerende, og ville ha den opphevet.

Canadisk høyesterett slo nylig fast at delstaten Quebec er i sin fulle rett til å vedta et sekulært lovverk. Den såkalte Bill 21 skapte adskillig rabalder blant aktivister og spesielt muslimer da den ble vedtatt av delstatsforsamlingen i 2019.

I en høring i fjor påpekte den muslimske aktivisten Samira Laouni blant annet dette:

«The message being received by Muslims … is that they’re not welcome in Quebec,» Laouni said, speaking for «Communication pour l’ouverture et le rapprochement interculturel», a non-profit group that promotes inter-cultural dialogue.

She expressed concerns that by singling out some religious groups more than others — such as Muslim women — the bill was contributing to intolerance. The bill, she said, will «legitimize discimination.» […]

«There has been a normalization of hatred in Quebec.»

Laouni hevdet videre at lovverket ville oppildne «radikale sekularister til å spre hat mot muslimer».

Selv om Canadas høyesterett nå har fastslått gyldigheten av den sekulære loven, vil muslimske aktivister og såkalte antirasister fortsette med å bekjempe den.

 

 

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!