Joël Lightbound. Stillbilde: CPAC / Twitter.

Canadas regjering bruker pandemien til å splitte og stigmatisere folk, mener den canadiske parlamentarikeren Joël Lightbound, som representerer Canadas liberale parti – som også er statsminister Justin Trudeaus regjeringsparti.

«Vi er mer splittet enn noensinne», sier Lightbound, som håper det er rom for dissens i det liberale partiet, skriver National Post.

Regjeringens tone har forandret seg, mener Lightbound, som representerer valgdistriktet Louis-Hebert i Quebec City.

“From a positive and unifying approach, a decision was made to wedge, to divide and to stigmatize. I fear that this politicization of the pandemic risks undermining the public’s trust in our public health institutions. This is not a risk we ought to be taking lightly,” he said.

Det var under en pressekonferanse tirsdag at Lightbound kom med denne kritikken. Han var alene om å fremføre den, men hevdet at flere andre liberale parlementarikere er ukomfortable med linjen Justin Trudeas regjering har lagt seg på.

Senere på dagen fant et møte sted mellom Lightbound og det liberale partiets innpisker i det canadiske parlamentet, Steven MacKinnon, som endte med at Lightbound trakk seg som leder for de liberale i provinsen Quebec – til tross for at han hadde tatt avstand fra truckernes aksjon ved Parliament Hill i Ottawa.

Representanter for Canadas konservative parti, som har uttrykt forståelse for truckernes aksjon i den canadiske hovedstaden, hadde bare godt å si om Lightbounds kritikk.

Lightbound was praised by Conservative MPs who took turns during Question Period to quote from his comments. Tory backbenchers were heard in the House of Commons chanting “We want Joel!”

Det liberale partiets linje står enn så lenge fast, men på grunnplanet er mange betenkt over hvor det canadiske samfunnet går.

Lightbound said he had heard from hundreds of constituents in the past weeks — most of whom are vaccinated — who shared their “legitimate concerns about where we are heading.”

These included parents who were worried about their children sinking into depression, business owners who were worried about losing everything, as well as artists who were on the brink of collapse after nearly two years with barely any work.

Lightbound anklager også regjeringen for arroganse:

Lightbound said he believed that “if more and more Canadians find it hard to comply with the restrictions, it’s not because they lack solidarity” it was more likely they did not understand them because “governments no longer care to explain them.”

I andre land blir restriksjoner fjernet, bemerker Lightbound, som etterlyser en tidsplan for fjerning av tiltak. Han spør: «Where the hell are we heading here in Canada?».

Quebec-parlamentarikeren er ikke alene om å føle uro ved koronapolitikken i Canada. I en følelsesladet video som er offentliggjort hos Western Standard, forteller Elena Golysheva, som er politikvinne i Edmonton i provinsen Alberta, at hun flyttet til Canada på grunn av friheten, men at denne nå blir tatt fra folk.

Edmonton-politiet har ikke kommentert videoen, skriver Western Standard.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.