En av de ytre ringveiene rundt Beijing i januar 2008. Det kinesiske bilmarket kompenserte for bortfallet i det amerikanske. Foto: Reinhard Krause/Reuters/Scanpix

Enkelte kinesiske rådgivere tar til orde for en ny vurdering av den delvise handelsavtalen som er inngått mellom USA og Kina, melder en statlig kinesisk avis.

Enkelte har foreslått muligheten for å annullere den inngåtte avtalen og forhandle fram en ny med større fordeler for kineserne, skriver den engelskspråklige kinesiske avisen Global Times.

Avisen siterer kilder tett på den kinesiske regjeringen. Avisen er ikke noe offisielt partiorgan, men det som meldes der antas å reflektere den kinesiske regjeringens vurderinger.

Kina har gått med på å kjøpe varer og tjenester fra USA for minst 200 milliarder dollar, mens USA skal trappe ned tollen på kinesiske varer. Vedvarende amerikanske angrep på Kinas handlemåte i forbindelse med koronaviruspandemien har imidlertid ført til en «tsunami av sinne» på kinesisk side, ifølge Global Times.