Som i Hongkong i 2019 ble den lovgivende forsamlingen i USA stormet onsdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

På internett i Kina blir det gjort narr av USA for kaoset i og ved kongressbygningen, med sammenligninger av demonstrasjonene i Hongkong i 2019.

Den kinesiske statlige avisen Global Times kommer i en bildeserie på Twitter med flere stikk til hvordan amerikanske politikere omtalte de store demonstrasjonene i Hongkong i 2019.

Avisen skriver at flertallsleder Nancy Pelosi i Representantenes hus beskrev demonstrasjonene i byen som «et vakkert syn», en kommentar de la ut sammen et bilde av en av opprørerne på et kontor i kongressbygningen.

– Det gjenstår å se hva hun vil si om de siste hendelsene på Capitol Hill, skriver avisen.

Demonstranter i Hongkong tok seg sommeren 2019 inn i den lovgivende forsamlingen i byen og ramponerte portretter og vegger.

På det sosiale mediet Weibo florerer det av meldinger om kaoset i Washington. Et innlegg som kritiserer europeiske ledere for doble standarder, har fått flere tusen positive reaksjoner.

– Det som skjer i Hongkong i fjor, blir gjentatt i på Capitol, skriver en bruker.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.