En demokratiforkjemper vifter med Hongkongs britiske koloniflagg i en protest mot ny sikkerhetslov i Hongkong den 1. juni 2020. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB scanpix.

Politiet i Hongkong forbereder seg på mulige demonstrasjoner søndag mot den nye sikkerhetsloven som kinesiske myndigheter innførte i juli.

Hongkongs politistyrke (HKPF) opplyste lørdag at det vil bli utplassert mye politi rundt omkring i byen etter at det i sosiale medier er blitt oppfordret til demonstrasjoner søndag.

– Sammenkomster er ikke tillatt, og enhver forbudt samling som finner sted under den pågående pandemien, kan øke risikoen for virusspredning og sette folkehelsen i fare, noe som vil være en svært selvisk handling, het det i en uttalelse fra politiet lørdag.

Søndag er dagen da det skulle ha vært holdt valg på ny lovgivende forsamling i Hongkong, men byens leder Carrie Lam har utsatt valget med ett år, begrunnet med koronapandemien.

Verdenssamfunnet har bedt Lam om at valget må holdes som planlagt. Tysklands utenriksminister Heiko Maas er den siste i rekken som har bedt henne om å snu avgjørelsen.

Tolv demokrativennlige kandidater ville delta i valget, men ble diskvalifisert bare noen dager før Lam kunngjorde utsettelsen.

Det har knapt vært demonstrasjoner i Hongkong etter at den omstridte sikkerhetsloven ble innført i juli. Loven har blitt møtt med fordømmelse fra Europa og USA og har ført til at mange land har trukket sine utleveringsavtaler med Hongkong.

(©NTB)

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.