Høyesterett i USA avviste tirsdag en anmodning fra to Republikanere i Pennsylvania om å stanse godkjenningen av valgresultatet i delstaten fordi det hviler på et resultat som ikke lar seg verifisere. Kjennelsen var enstemmig. Høyesterett ga ingen begrunnelse for avslaget.

In the order (pdf), the nation’s top court denied the emergency application for injunctive relief that asks the court to block the state from taking further steps to certify the 2020 election results. The justices did not provide any comments and there were no noted dissents.

Avslaget er et hardt slag for Trump nå som datoen 14. desember nærmer seg med stormskritt. Da skal delstatene melde inn valgmennene. Trump trenger å få stanset prosessen i minst en delstat slik at rettssystemet kan behandle alle klagene på valgfusk og de lovgivende forsamlingene og guvernørene som åpnet for valgfusk.

Veien til en omstøtelse går gjennom rettsapparatet. Hvis dommerne nekter vil også rettsapparatet bli kompromittert i Trump-velgernes øyne.

39 prosent av velgerne mener at valget ikke gikk riktig for seg. Det har aldri skjedd før i amerikansk historie at så mange ikke har tillit til resultatet.

Det er mange anomalier – ting som ikke skal kunne skje, som skjedde. Ingen president har foran en annen periode vunnet ti millioner flere stemmer og tapt. En president som vinner Florida og Ohio har aldri tapt.

At prosessen granskes har betydning for valget i Georgia 5. januar. Hvis Republikanske velgere føler at resultatet er gitt på forhånd, at Demokratene kontrollerer utfallet, vil de kanskje ikke synes det er verdt å stemme.

USA er på full fart inn i en konstitusjonell krise.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.