Hongkongs leder Carrie Lam hilser på en annen delegat til Kinas folkekongress. Beijing ønsker å endre valglovene i byen, opplyser kinesiske embetsfolk til Reuters og AFP. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Kina vurderer å innføre krav om at kandidater som stiller til valg til den lovgivende forsamlingen i Hongkong, må bli nominert av en Beijing-vennlig valgkomité.

Den Beijing-kontrollerte valgkomiteen vil få i oppgave å «plukke ut en stor andel av medlemmene i den lovgivende forsamlingen» og «direkte delta i nomineringen av alle medlemmer i forsamlingen», sier Wang Chen, som er visepresident for den nasjonale folkekongressen.

Demokratiforkjempere har fryktet at Beijing vil endre valgsystemet i Hongkong og slå ytterligere ned på demokratibevegelser, etter at folkekongressen i fjor vedtok Kinas nasjonale sikkerhetslov for byen.

Nylige utviklinger viser at valgsystemet «må forbedres for å holde tritt med tiden» og for å sikre at «patrioter styrer Hongkong», sa talsperson Zhang Yesui for den nasjonale folkekongressen tidligere, ifølge Reuters.

47 aktivister må møte i retten i mai, alle tiltalt for brudd på sikkerhetsloven, som en rekke land har bedt Kina revurdere.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂