Ei kvinne fra en av Kinas etniske minoriteter blar gjennom papirer i forbindelse med Folkekongressen i Beijing tidligere i mars. Foto: Mark Schiefelbein, AP/NTB.

Det svenske kleskonsernet H&M har fått problemer i Kina etter å ha uttrykt bekymring for behandlingen av uigurene.

H&M sendte i fjor ut en uttalelse der det ble uttrykt bekymring for at medlemmer av den muslimske minoriteten ble utsatt for tvangsarbeid. De viste til meldinger om at uigurer blir tvunget til å jobbe på bomullsmarker i Xinjiang vest i Kina, melder BBC.

Selskapet Nike kom med en lignende uttalelse.

Selv om uttalelsene ble offentliggjort i fjor, har de først nå fått stor oppmerksomhet i Kina, og mange kinesere har oppfordret til boikott av selskapene. Samtidig har kinesiske kjendiser brutt samarbeidet med kjedene, og netthandelselskapet har sluttet å selge selskapenes produkter.

Boikotten kommer samtidig som vestlige land har innført sanksjoner mot flere kinesiske tjenestemenn som en reaksjon på det de mener er grove menneskerettighetsbrudd mot uigurene.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.