Huawei har havnet midt i konflikten mellom Kina og USA. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den amerikanske regjeringen vil legge restriksjoner på kinesiske Huaweis utvikling av halvledere, som er viktige komponenter i elektronikk.

Det kinesiske selskapet er allerede omstridt i USA, som mener det er for tette koblinger mellom Huawei og kinesiske myndigheter.

Amerikanerne ønsker ikke at Huawei skal bygge ut neste generasjons mobilnett – 5G-nettet – i USA eller allierte land. Flere land har forbudt eller begrenset selskapets mulighet til å delta i 5G-utbygging.

Hvis USA strammer inn overfor Huawei, kan Kina aktivere en liste over «upålitelige» handelspartnere, noe som kan få konsekvenser for amerikanske giganter som Apple, Cisco og Boeing, skriver redaktør Hu Xijin i Global Times på Twitter.