Frankrikes president Emmanuel Macron advarer mot å fryse ut den kinesiske telegiganten Huawei og sier handelskriger ikke gagner noen.

– Å gå til teknologikrig eller handelskrig mot et annet land er ikke den beste måten å forsvare nasjonale interesser på, sa Macron da han holdt tale på teknologimessen Viva Tech i Paris torsdag.

Macrons uttalelse var et svar til USA, som onsdag satte Huawei på en svarteliste over selskaper som utgjør en risiko for nasjonal sikkerhet.

Huawei ligger langt foran sine konkurrenter i utviklingen av 5G-teknologi. Mange land, blant annet i Europa, vurderer om de skal samarbeide med det omstridte selskapet.

Huawei avviser alle anklager om at det tilrettelegger for kinesisk spionasje og er en forlenget arm for kinesisk etterretning.

President Macron understreket imidlertid at Frankrike «vil være svært forsiktig» når de skal velge hvem som skal få bygge ut 5G-nettet i landet.

Torsdag ble det kjent at Huawei har tilbudt Norge en avtale der de lover at Kina ikke skal kunne spionere på norske mobilkunder i 5G-nettet.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂