Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein, File

En rekke store, kinesiske selskaper som leverer kommunikasjonsutstyr, rammes nå av drastiske sanksjoner fra USA. Blant selskapene er giganten Huawei.

USA tar nå et temmelig vidtrekkende og drastisk grep overfor Kinas store og raskt voksende bransje for avanserte kommunikasjonsutstyr.

Amerikanske myndigheter har vedtatt at det skal være forbudt å importere og selge produkter fra en rekke kinesiske selskaper for kommunikasjonsutstyr, inkludert Huawei.

Det melder nyhetsbyrået Reuters, og VG skriver om saken fredag kveld.

Huawei har fått en posisjon som en av verdens ledende aktører innen avansert mobilteknologi, og er blitt et kjent mobiltelefonmerke verden over. Også i Norge er dette merket i dag relativt stort.

Huawei har tidligere vært utsatt for visse sanksjoner i USA, men ikke så omfattende som et totalt import- og  salgsforbud.

Begrunnelsen for det nå vedtatte forbudet i USA, skal være frykt for at utstyr kan misbrukes til ulike former for spionasje og digital inntrengning fra Kinas side:

De kinesiske selskapenes utstyr utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel, skriver Federal Communications Commission i en pressemelding.

I tillegg til Huawei omfatter importforbudet elektronikkselskapene ZTE, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology og Dahua Technology.

Les også: 

Kina: Nye opptøyer ved iPhone-fabrikk

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.