En kvinne med ansiktsmaske er ute og handler i Frankfurt den 27. mars 2020. Her er det maskebrukeren som skiller seg ut, snart kan det bli motsatt. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix.

Tysklands regjering vurderer å anbefale maskebruk i butikker og kollektivtransport, og store tilstelninger forbys ut august, ifølge opplysninger DPA har fått.

Det skal ikke være snakk om å innføre et generelt maskepåbud for personer som befinner seg på offentlige steder, melder byrået.

De opplyser også at større offentlige sammenkomster, inkludert idrettsarrangementer, vil være forbudt fram til 31. august.

Opplysningene kommer mens statsminister Angela Merkel og medlemmer av hennes regjering sitter i møter og videokonferanse med eksperter og ministre fra Tysklands 16 delstater. Det vil være opp til delstatene hvordan tiltakene de blir enige om skal gjennomføres.

Det er varslet at regjeringen onsdag kveld vil komme med en offentlig kunngjøring om å lette på enkelte smitteverntiltak.

(©NTB)

 

Kjøp «Klanen» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.